HTML

Orvtámadók

Sajnos sokkal több orvtámadó van mint gondoljuk, de annál biztos több, mint amennyire szükség lenne. Ezek az emberek, cégek hatóságok egy pillanat alatt tehetik/teszik tönkre áldozataik életét, vagy éppen megélhetését. Védekezzünk velük szembe úgy, hogy megosztjuk tapasztalatainkat.

Friss topikok

  • Cartman (ex Cartman): @Babette_: Méhész + mezőgazdasági technikus. Utóbbit novemberben, tehát ha időben írják ki a pály... (2012.09.08. 17:12) Fiatal gazdák támogatásáról

Lehetetlen válságkezelés?!

2012.10.29. 11:18 Wószem

Egy levelet kaptam a minap, melyben egy cég vezetője, tulajdonosa panaszkodik a bajban lévő cége megmentése közben szerzett tapasztalatokról, a hatóságok, a hatályos jogszabályok hozzáállásáról. 

Alább közöljük a levelet, változatlan szövegtartalommal.

"Tisztelt Wószem!

Blogját olvasva, és átgondolva jelenlegi helyzetünket, én is áldozatnak érzem magam az "orvtámadók" kezében. Feleségemmel közös cégünk különböző okokból ( ez most tényleg mindegy ), szép lassan elszegényedett. Fizettük az adókat, a járulékokat, miközben a bevételek szép lassan elmaradtak. A pénz elfogyott, feléltük amink volt. Alkalmazottakat elküldtük, már csak a feleségemmel maradtunk alkalmazottak, de már ez is soknak bizonyul. Tehát megszületett a döntés, mi is megszüntetjük a munkaviszonyunkat, most november 1.-étől legalább addig amíg a dolgok helyrerázódnak. Értesítettem a döntésünkről a könyvelőt, de kapásból azt mondta, hogy nem lehet megszüntetni a munkaviszonyunkat, mert mindketten tulajdonosai vagyunk a cégnek, és nincs máshol munkaviszonyunk. Ez utóbbi csak azért fontos, mert ha esetleg megszűnhetne a jogviszony nem lenne aki járulékot fizet utánunk.... Két lehetőség van: vagy munkát vállalunk valahol valakinél, aki majd fizeti a járulékot utánunk, vagy 4 órában foglalkoztatjuk magunkat tovább, az eddigi 8 helyett. Ezekkel csak két baj van: a munkaerőpiac egy kalap szar, alig lehet munkát találni, a 4 órás foglalkoztatással viszont nem szűnik meg a költségtermelés....

A sok ezer munkanélküli az miért lehet munkanélküli? Ő utánuk ki fizeti a járulékokat? És mi miért nem lehetünk munkanélküliek, amikor tényleg megszűnt a megélhetésünk? Azért mert van egy cég a nevünkön, ami csak adósságokat halmoz fel? A veszteségek jól látszanak a vállalkozás papírjaiból. A nyereség is jól fog látszani, ha majd lesz...de addig hagyjanak levegőhöz jutni!

Tudom, hogy én felelek ezért az állapotért, de a hosszú évek alatt amíg jól ment a bolt fizettünk, az jó volt,  most pedig amikor szar a helyzet már nem hagynak mozgásteret a válságkezelésre.

Hiába maradunk alkalmazottak, NEM tudjuk kifizetni a bért és a járulékokat, a cég még jobban el fog adósodni.

Ez kinek jó?

Kérem írja meg történetünket (ha lehet név nélkül) a blogján, lássa mindenki, hogy milyen lett ez az ország.

Lehet kiutat találni ebből a helyzetből?"

 Ennyi a levél.

Várom a hozzászólásokat tanácsokat, ha lehetséges egyáltalán tanácsot adni ebben a helyzetben.

Szólj hozzá!

Címkék: adózás járulék járulékok NAV orvtámadók

A bejegyzés trackback címe:

https://navon.blog.hu/api/trackback/id/tr674876317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása