HTML

Orvtámadók

Sajnos sokkal több orvtámadó van mint gondoljuk, de annál biztos több, mint amennyire szükség lenne. Ezek az emberek, cégek hatóságok egy pillanat alatt tehetik/teszik tönkre áldozataik életét, vagy éppen megélhetését. Védekezzünk velük szembe úgy, hogy megosztjuk tapasztalatainkat.

Friss topikok

  • Cartman (ex Cartman): @Babette_: Méhész + mezőgazdasági technikus. Utóbbit novemberben, tehát ha időben írják ki a pály... (2012.09.08. 17:12) Fiatal gazdák támogatásáról

Utána, azaz ha már szar, érjen nyakig...

2012.08.22. 15:40 Wószem

Mivel úgy sem tehettem mást "élveztem" a csalók által hátrahagyott romokat.

Nem két napos a cégem, évek óta működik, különösebb fennakadás nélkül. Tisztességgel fizettük az adóinkat, és még nekünk is jutott szépen. Tudtunk menni nyaralni, ha a gyereknek cipő kellett megvettük, nem kellett a forintokat számolni. Félreértés ne essék: nem a budai hegyen van villánk, és nem tegeződöm a FIDESZ nagyjaival, sem Orbán Viktorral, egyszerűen csak megéltünk a cég által termelt pénzből. Annyira igaz a "csak megéltünk" kifejezés, hogy jelentős megtakarításokat sem tudtunk felhalmozni. Sajnos.

Sajnos, mert egyszer csak, az eset után, elérkezett az ÁFA bevallás ideje. Mivel az utolsó fillérig odaadtunk mindent a csalóknak, természetesen nem tudtuk kifizetni a közel milliós áfát. Itt kezdték lenyomni a fejünket a víz(?) alá. Mivel nem tudtunk fizetni, nem fizettünk. Kértük, hogy halasszák el a befizetési kötelezettségünket, és (tényleg) rendesek voltak, nem is kérdeztek semmit, egyszerűen megengedték, hogy pár hónappal később fizessünk. Örültünk is meg nem is, mert az jó, hogy időt nyertünk, de nem jó, hogy tartozunk a NAGY-KALAPBA. Eltelt még egy hónap, újabb ÁFA-bevallás, de ez esetben már visszaigénylők lettünk, egy kicsit nagyobb összegben, mint amennyivel tartoztunk. (tehát, most a NAV tartozik nekünk) Mi sem egyszerűbb gondoltam, majd összevezetjük a két összeget, és a különbözettel majd lesz valami.

HÁT NEM!

Nálunk ilyet, ami ésszerű lenne, nem lehet csinálni. Kértük a NAV-nál az illetékeseket, hogy legyenek belátással, hisz nekik is jobb a statisztikába egy olyan cég aki nem tartozik, mint egy esetleges (újabb) felszámolás, de ők csak a megfelelő törvényi hivatkozásokat mantrázták, tehát fizetnünk kell. Nem lehet összevezetni az adófolyószámlán szereplő tételeket, sőt egy-egy adónem egyenlegét, csak ugyanazon adónemben képződött tetszőleges előjelű tétel módosíthatja. Emberi nyelven ha áfatöbbletünk van, az nem lehet felhasználni (legalábbis nem engedték) mondjuk a SZOCHO tartozás kiegyenlítésére. És a felhasználás is csak időben egyirányú lehet, tehát egy januárban képződött fizetendő egyenleget, még adónemen belül sem lehet egy februári visszaigényelhető egyenleggel kinullázni. Érthetetlen, logikátlan, és elveszi a tisztességes, törvényes adóoptimalizálás elől is a lehetőséget.

Hiába telt el az idő, a cég anyagi helyzete nem sokat javult, sőt. Jött egy újabb adó, fél milla megint hozzá gurult a sarunkhoz. Ekkor újabb kérelem következett, amiben már részletesen indokolni kellett, hogy miért is vagyunk szar helyzetbe. Na ezt meg is tettük, mégpedig úgy, hogy mellékeltük a rendőrségre beadott feljelentésünket is számos egyéb irománnyal karöltve. Tehát a NAV tud mindent amit a rendőrség is. A kérelmünknek helyt is adtak, amit ezúton is köszönünk. Mivel engedélyezték a halasztást, gondolom el is olvasták a beadott anyagot. Ha elolvasták biztosan látták is, hogy kik miatt történik mindez, ugyanis névvel adószámmal fel voltak tüntetve. Szóval ha látták, tudják, hogy ki a "büdöstojás", akkor miért nem tesz senki semmit, a további károk elkerülésére. 

Az állami apparátusnak többek között nem az a feladata, hogy polgárait megvédje a kártékony elemektől? A polgároknak nincs joguk biztonságban élni, dolgozni?

Demagógnak tűnhet ez a két előbbi kérdés, de nem ezért fogalmaztam meg így őket. Minden korábban leírt tény ellenére, azaz feljelentések, (több is), adóbevallások, éves beszámolók hiánya, az adózás teljes hiánya ellenére, a csalók cégének mind a mai napig érvényes az adószáma. Ha valaki mindezek után kapcsolatba keveredik velük, nem tudja megmondani, hogy kik ezek. Az adóhivatal adatbázisa, mint feddhetetlen cég igazolja vissza ezeket a szélhámosokat. Ki lehet a felelős ezért?

Közben kaptuk a hírt egy ismerősömtől, hogy hallott egy újabb esetről, egy újabb áldozatáról a mi csalóinknak.

Ez ha jól számolunk 2011 végétől mostanáig minimum 9 eset, cirka 60-70 milliós kár. A hatóságok tehetetlenek.

Az én cégem amire nem lehetett panasz ezidáig, most szarba van, a markát tartja felé mindenki, hogy fizessen. A csalók cége, ami kifejezetten a csalások megvalósíthatóságáért jött létre, és az első perctől szervezett bűnözői csoport irányítja, szóval egy ilyen hulladék cég éli világát. Úgy tud működni lassan egy éve, hogy a fentieken túl minimum 4 feljelentés van a rendőrségen a nevükre.

Fura egy ország ez. Aki tisztességes azt szipolyozza, a bűnözőket, akik az állam bevételi forrásait teszi tönkre szinte segíti. Törvény adta joguk van bűnözni. Az áldozataiknak pedig joguk van éhen halni.

folyt. köv.

Szólj hozzá!

Címkék: adózás csalóka csalók csalások adófolyószámla APEH NAV

A bejegyzés trackback címe:

https://navon.blog.hu/api/trackback/id/tr984725857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása